Drassige grond en een fluitende vogel – en nu gaat het beter op haar werk.

Ik kreeg een mooie reactie terug van een klant na onze laatste afspraak. Ze heeft zo duidelijk de meerwaarde van even stilstaan omschreven. Wie weet helpt het jou ook in de waan van de dag!

Geen zin in coaching door een drukke agenda.

“Weet je. Ik moest net aan onze derde afspraak terugdenken. In mijn hoofd was ik al bezig met de afspraak die ik daarna had met de nieuwe collega die ik in moest werken. De coaching kwam op dat moment helemaal niet uit want ik had een hele volle agenda. Hierdoor had ik helemaal niet door dat de lucht helemaal grijs was en dat het zo lekker rook naar natte bladeren. Dat rook ik pas toen ik weer wegfietste.

Jij stond bij het hek te wachten, met je rode jas aan, lekker herkenbaar in de grijsbruine massa van het vroege winterbos.

Ik wilde gelijk vertellen over de thuisopdracht die je me had gegeven. Maar zoals altijd, en ik had het kunnen weten, zei je: “Hai! Goed je te zien. We gaan eerst even landen, en dan ben ik heel benieuwd hoe het met je is gegaan de afgelopen twee weken.” 

Af en toe letterlijk even stilstaan helpt.

Dat vond ik fijn, want anders was ik gewoon doorgegaan zoals ik gewend was. Inmiddels heb ik geleerd hoe helpend het is om af en toe letterlijk even stil te staan en even te ‘landen’. Dus om niet aan de afspraak die eraan komt te denken, maar om in het hier en nu te zijn.

Je vroeg me om stil te gaan staan, en als het ok voelde om mijn ogen dicht te doen. Om dan 3 keer via mijn neus in te ademen en via mijn mond weer uit te ademen. In een rustig tempo. Jij deed dit ook. Toen ik dat deed, voelde ik gewoon dat mijn hoofd leger en rustiger werd. Terwijl ik niet eens doorhad dat hij vol zat. Daarna mocht ik nog even blijven staan met mijn ogen dicht en mijn lijf voelen. 

Bewust voelen door in het hier en nu te zijn.

Het suffe was, dat ik toen pas echt voelde dat de grond heel zacht was, drassig. En dat ik merkte dat ik zware benen had. Waarschijnlijk door het snelle fietsen om op tijd te komen.

Als laatste viel me op dat ik een vogel hoorde fluiten. Dat had ik niet verwacht in de winter, terwijl er bijna geen groen meer te vinden is.

Vervolgens begonnen we onze wandeling en kon ik heel rustig vertellen hoe mijn week was geweest. Dat voelde veel fijner dan als ik het gelijk in het begin had gedaan. Gelijk vanaf mijn fiets door in het gesprek met jou.

Stilstaan in het moment werkt ook op werk.

Ik probeer dit zelf nu ook af en toe tijdens mijn werk te doen, om wat meer stil te staan in het moment in plaats van maar door te gaan. Echt fijn dat ik dit nu kan. Bedankt!”

#bewustwording #ontspanning #buiten #natuur #voelen 

Deel dit verhaal: