De Eenzame druif

Deze druif kost me net zoveel energie als je werk jou kost

Ik pak een druif van de tros, er valt er eentje af en die rolt precies achter de tafel. Ik zie hem liggen maar moet op mijn knieën om ‘m te pakken, of de tafel helemaal aan de kant schuiven. Daar heb ik nu geen zin in want ik ben druk…Toch blijft de druif op de een of andere manier heel goed zichtbaar in mijn ooghoek.

Er moet iets veranderen

Deze druif kun je vergelijken met jouw baan: Je hebt het niet zo naar je zin, je weet dat er wat moet veranderen en toch doe je het niet.

Als ik nu niets aan die druif doe, gaat hij eerst verschrompelen, dan komt er schimmel op en van die kleine irritante vliegjes en uiteindelijk gaat het ook stinken.

Als je niets doet word je echt ongelukkig

Als jij niets aan je baan doet gebeurt hetzelfde. Eerst is het wel ok, je hebt het wel naar je zin, beetje moe misschien op het einde van de dag. Naarmate de tijd verloopt merk je op dat je sneller geïrriteerd bent en die vermoeidheid schiet ook niet op. Uiteindelijk ga je je echt ongelukkig voelen en is er niets meer leuk en word je echt ongelukkig.

Ik blijf afgeleid door de druif en de gedachte aan die irritante vliegjes, dus besluit om toch maar door de knieën te gaan om de druif op te ruimen. Terwijl ik op mijn knieën voor de druif zit valt me ineens op wat een apart iets dat toch is, een druif. Het is me alleen niet eerder opgevallen.

Op onderzoek naar wat voor jou werkt om meer energie te krijgen.

Wat ga jij doen zodat je weer energie krijgt en blij wordt van je baan? Voordat het te laat is en je oververmoeid en ongelukkig thuis op de bank zit? Want ik weet zeker dat je echt wel weet of jij op dit moment blij bent met je baan of niet. Het is alleen spannend om er iets mee te doen, om te onderzoeken wat er nu ‘echt voor zorgt dat jij niet blij wordt van je baan en dat het je juist energie kost in plaats van geeft. Want als dit het niet is, wat dan?

Laat je niet tegenhouden door je gedachten.

Welke gedachte het ook is, laat het je niet tegenhouden om te ontdekken wat er precies speelt. Want geen enkele baan is het waard om er ongelukkig, energieloos of iets anders negatiefs van te worden. Daarvoor breng jij te veel tijd van je leven werkend door.

Vrijblijvend afspreken voor jouw eerste stap.

Twijfel je over wat je eerste stap kan zijn, of misschien wel hoe die stap te? Bel me voor een vrijblijvend gesprek, ik weet zeker dat je dan al een eerste kunt stap zetten richting meer plezier in je werk!

Ik heb de druif toch maar opgepakt.

En net voordat ik m in de groene bak gooi moet ik even glimlachen. Wat een enkele druif teweeg kan brengen aan gedachten. Ze moest eens weten…

Geschreven door: Ellemieke

28 nov 2021