Vakantie, heerlijk ontspannen met het gezin.

Eerlijk? Wat ik denk: Ik vind vakantie NIET heerlijk ontspannen met het gezin.

Het is een aaneenschakeling van keuzemomenten (daar ben ik niet zo goed in). Alles voor je kind(eren) doen en tussendoor zoeken naar een stukje me-time. Want hoeveel ik ook van mijn kinderen en ons gezin houd, ik ben een nog leukere moeder als ik ook iets voor mezelf kan doen.
Inmiddels lukt het me elk jaar beter omdat ik mezelf steeds beter ken, weet waar ik blij van word en dit ook in de vakantie daadwerkelijk toepas.

In mijn bedrijf doe ik dat tegenwoordig ook. Voorheen schreef en postte ik bijna altijd in mijn eigen spreektaal, maar dat heb ik aangepast.

Als ik praat en contact heb met mijn medemens ben ik (over het algemeen) heel lief, voorzichtig, rekening houdend met de ander en let ik op mijn woorden.
De gedachten die hieraan voorafgaan die zijn lang NIET altijd zo. Die zijn veel directer, concreter, uitgesprokener en soms ook veel minder aardig, (echt veeel minder aardig). Dat verwachten mensen niet van mij.

En dat maakt het logisch dat JIJ als ontvanger, als lezer, van mijn berichten niet altijd direct denkt: “Hier ga ik wat mee doen!”. Want het voelt onduidelijk, en voorzichtig.
Daar heb jij niets aan, want dat doe je zelf al heel goed.

Waar JIJ iets aan hebt is aan iemand die jou herinnert aan het feit dat het je niet helpt om je altijd maar op de ander te richten. Om altijd maar door te gaan en niet te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft. Dat het zo zonde van je tijd is om je te veel bezig te houden met wat anderen vinden, of iets vol te houden totdat je ECHT niet meer kunt. Is dat het waard?

Wat ik denk over jouw situatie:

Als jij op dit moment in een baan zit waar jij niet tot je recht komt. Als jij een baan hebt die je bakken met energie kost, in plaats van geeft. Als jij ’s avonds bij je vriendinnen, of je partner, zit te klagen over dat je het niet meer naar je zin hebt, dat je het niet meer weet, dat je je niet serieus genomen voelt, dat je wel wat anders wilt maar je weet niet wat.

Wat zegt dat dan over jou?

Dit zegt wat over je werk, maar het zegt ook veel over jou. Als mens. Want degene die ongelukkig is op haar werk, is ook niet helemaal happy privé. Jij als persoon bent de verbindende factor tussen werk en privé. Je bent niet ineens een ander mens.

Als jij NIET wordt getriggerd om uit je eigen gedachten patroon te stappen, en niet te luisteren naar wat je lijf en je systeem je duidelijk proberen te maken…dat maakt je op den duur ziek. En dan ga je keuzes maken, om maar uit de situatie te komen. Alleen die gaan je echt niet helpen. Want dat zijn keuzes gemaakt vanuit angst, onzekerheid of boosheid. 

Wat jij te doen hebt?

Leren omgaan met wat je voelt en daar vanuit rust naar kijken.
Door beweging, door uitgedaagd te worden, door net even iets anders te doen dan je gewend bent. Door Frisse lucht. Ontdekken: Wat vind ik ervan en wat voel ik erbij.

Mijn ervaring? Als het je tot nu toe nog niet gelukt is om het zelf op te knappen, dan gaat het je alleen niet lukken. Dan heb je iemand nodig. Iemand van buitenaf die jou durf te spiegelen, iemand die je van de gebaande paden in jouw hoofd haalt. Die je wakker schudt. Die je laat ervaren wat je ECHT vindt of voelt bij bepaalde vragen of thema’s.
Iemand als ik! Ellemieke van EHJ Coaching.

En wil jij nu ook leren hoe jij je vakantiegevoel kunt vasthouden, of ontdekken wat voor jou überhaupt het vakantiegevoel betekend?

Op vrijdag 10 september kun je dit ontdekken door Yoga en wandelcoach opdrachten. Lekker buiten in de natuur en je bent in beweging. Een mooi moment voor me-time! Om je hoofd eens te vullen met nieuwe en verfrissende ideeën.
Het is van 9-12 in Alphen aan den Rijn.

En of ik een fijne zomervakantie heb gehad? Ja heerlijk! Lekker ontspannen met het gezin 

Geschreven door: Ellemieke

28 nov 2021