Over mij

Ik wist echt wel dat ik goed was in mijn werk.

Twaalf jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, als persoonlijke begeleider en als teamcoach, hadden dat wel duidelijk gemaakt.
En toch voelde ik me niet meer op mijn plek. Het werk, dat ik zo leuk had gevonden, maakte me niet blij meer. Ik probeerde om me aan te passen, om mijn uitdaging op andere manieren in het werk te zoeken, maar ik werd er echt ongelukkig van. En dat had gevolgen! Ik werd onzeker, ongezellig, zag alleen maar wat er niet goed was. Dit werkte ook door in mijn gezin, ik werd een moppermoeder met een kort lontje.
En zo ken ik mezelf niet. Ik ben juist heel optimistisch en vrolijk en zie overal mogelijkheden. Toen kon ik er niet meer omheen: ik kon niet blijven wachten tot mijn omgeving en mijn werk zouden veranderen, ik moest zelf iets veranderen!

Intussen had ik een hoop persoonlijke ontwikkeling gedaan, tijdens en naast mijn coachopleidingen. Ik zag dat ik lang niet de enige was die vastliep op het werk. En die daar onzeker, ongelukkig en onaardig van werd.
Dat is slecht voor henzelf én slecht voor hun collega’s, klanten of patiënten. Er begon een vuurtje in me te
branden: daar wilde ik iets aan doen!

Dus zegde ik mijn baan als teamcoach op en begon voor mezelf. Super spannend, maar zo kan ik heel veel vrouwen de jarenlange strijd besparen die ik gevoerd heb. Zo hoeven zij niet te lijden onder de enorme impact die het kan hebben op je werk én je privéleven als je niet lekker in je vel zit in je werk. Het roer omgooien kan in veel kortere tijd en op een veel plezieriger manier!

Nu geniet ik van mijn werk

In essentie is mijn werk van nu helemaal niet zo anders dan wat ik als teamcoach deed. En, kan ik nu volmondig zeggen, het lag niet aan de organisatie, de collega’s of mijn leidinggevende dat ik niet lekker in mijn vel zat. Het lag aan mij.

En ik heb de factoren veranderd die me dwars zaten. Ik zorg nu beter voor mezelf. De dingen ‘overkomen’ me niet meer en ik geef beter aan wat ik nodig heb. Dat is zo fantastisch! Zeker omdat ik datzelfde effect bij mijn klanten teweegbreng, in veel minder tijd dan ik er zelf voor nodig heb gehad. Dat goede gevoel resulteert ook in een blijere moeder, vriendin, vrouw etc. Het geeft echt een positief sneeuwbaleffect. En de energie die het oplevert is ook zeer welkom.

Eigenschappen

Ik ben een doorzetter. Door onder andere mijn ervaring als teamcoach in de gehandicaptenzorg ben ik niet snel uit het veld geslagen door een verhaal. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat wat je te vertellen hebt gek is, niet kan of te heftig is.

Mijn enthousiasme is aanstekelijk, ik ben leergierig en gebruik humor tijdens gesprekken.

Mijn visie: als je je ongelukkig voelt in je werk…

Wees dan nieuwsgierig naar jezelf. Kijk met nieuwe ogen naar al je goede en uitdagende kanten. Wat heb jij nodig om van het leven te genieten? Anderen kunnen dit nooit voor jou invullen. En wanneer jij lekker in je vel zit, kun je zorgen voor werk dat bij je past. Ik geloof dat je in elke situatie zelf de leiding kunt nemen en daarvoor is het nodig dat je in beweging komt – figuurlijk, maar ook letterlijk.

wat verder nog te weten over mij?

Dat ik altijd en overal zing.
Dat ik het liefste elke dag een latte macchiato drink.
Dat ik gek ben op mijn puppy schapendoes Bo
Dat mijn dochter en zoon me super veel leren, zowel hoe tiktok werkt, als hoe ik ze kan begrenzen zonder over mijn eigen grens te gaan.
Altijd heeeel veeel gedachten en liedjes in mijn hoofd heb
Dat ik of actief ben (hardlopen, hele huis opruimen, ipv alleen de koelkast) of lui ben (netflix kijken, boeken lezen). Een tussenweg is lastig
Dat ik altijd wil leren. Ik ben nu aan het oefenen met koud douchen….. en aan het leren lopen op mijn hartslag
Dat ik al heeeel lang samen ben met mijn man, en daar heel blij mee ben