Mijn twijfel is weggewaaid

Ik weet niet hoe het met jou is, maar alles is bij mij de afgelopen dagen goed door elkaar geschud of weggewaaid door de harde wind. En dan heb ik het niet alleen over de schutting en de bomen in mijn omgeving.

In plaats van te mopperen over hoelang het wel niet duurt en in de gaten houden wat er allemaal bij iedereen misgaat, is dit de ideale situatie om te oefenen met je mindset!

Alles wat ik niet kwijt wil is veilig opgeborgen

Want stel je nou eens voor dat die harde wind even lekker door jouw hoofd raast. En dat alles wat je niet meer wilt of nodig hebt wordt meegenomen. Dat ruimt lekker op! Alles wat je niet kwijt wilt heb je veilig opgeborgen of goed vastgezet. Dat hoort bij jou en blijft ook bij jou.

Dat je dat eeuwige (tenminste, het voelt als eeuwig) twijfelende gevoel gewoon zo de lucht in ziet vliegen…weg! Je voelt het direct in je lijf. Goh, die spanning in je schouders…en in je buik is er ineens niet meer.

Laat je verrassen door wat er gebeurt als je de twijfel laat gaan. Als je leert vertrouwen op wat er al is. 

Ik moedig mezelf aan

Doordat je niet meer twijfelt krijg je letterlijk ruimte in je hoofd. Je wordt niet meer klein gehouden, of tegengehouden door die stemmetjes in je hoofd. Sterker nog, ze moedigen je aan om te proberen. Vanuit stilstand durf je voorzichtig in beweging te komen. En he, het hoeft toch ook niet in een keer allemaal goed?

Die harde wind is niet ineens verdwenen. Sterker nog, hij zal zeker nog vaker terugkomen.

Door mijn nieuwe ervaringen (die ik heb opgedaan doordat ik daadwerkelijk iets ben gaan doen in plaats van alleen maar alle scenario’s in mijn hoofd blijven doorspitten) heb ik vertrouwen in mezelf gekregen. 

Haren door de war, glimlach op mijn gezicht

Harde wind maakt me onrustig en ook dat ik soms bevries. Sinds ik weet dat bewegen me helpt ben ik af en toe streng tegen mezelf. Ik doe mijn jas aan en waag me naar buiten. Heerlijk! Ik waai bijna weg, maar mijn glimlach zit echt heel goed vast. Bewust even tegen de wind in lopen om daarna me door haar naar huis te laten vliegen.

Met nieuwe energie zet ik mijn volgende stap. Ik wist dat ik het kon, ik was het alleen even vergeten.

#frissewind #twijfel #mindset #jekanmeerdanjedenkt #beweging #energie #lef #jebentjegedachtenniet

Deel dit verhaal: