Lekker opvallen in mijn nieuwe rode jas

Ik heb een nieuwe winterjas. Daar ben ik zo blij mee! Mijn oude was nog goed, maar deze voldeed aan al mijn wensen. Ik moest ‘m hebben. Zoals mijn klanten zich voelen als ze eindelijk weten wat ze willen in hun werk, zeg maar. 
Het voelde in het begin niet gelijk goed. Ik heb namelijk nog een winterjas, en hij is ook nog best goed. Waarom dan toch een nieuwe? En hij is rood, dus hij valt best op. Wil ik wel opvallen…durf ik dat wel?

Waarom iets nieuws als het oude nog functioneert?

Dat is in mijn hoofd nogal een proces. Dat heeft te maken met hoe ik me voel, hoe ik ben opgevoed en wat ik mezelf gun en ook wat het me kost. 
De laatste jaren ben ik aan het leren hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. En bij goed voor jezelf zorgen is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Om lekker in je vel te zitten helpt het om te weten waar je blij van wordt en waarvan niet, wat je waarden zijn  

Zolang er niet iets ‘ergs’ gebeurt ga ik niet zomaar weg.

Alle gedachten die hieraan voorafgaan, zijn niet heel anders dan toen ik ergens werkte en het eigenlijk niet helemaal naar mijn zin had, om welke reden dan ook.
Zolang er niet iets ‘ergs’ gebeurt ga ik ook niet zomaar weg. Dat hoort niet. Dat is niet netjes. Ik ben trouw. Eerst kijken of ik het kan oplossen en dan zou het misschien wel kunnen dat ik op zoek ga naar iets anders. Ondanks dat ik het dus eigenlijk nog steeds niet erg naar mijn zin heb.

En daarin ben ik dus veranderd. Wanneer ik het niet naar mijn zin heb ga ik nog steeds wel kijken wat ik, of de ander!!, kan veranderen. Mocht het hierna nog steeds niet goed voelen, dan ben ik weg. Mijn leven is te kostbaar om (bijna) elke dag op een plek te zijn waar ik niet gelukkig ben. Ik verdien een leuke baan. Ik verdien een nieuwe winterjas.

Houd jezelf niet klein

Dat geldt ook voor jou! Je bent het ALTIJD waard om je gelukkig te voelen en om je daarnaar te gedragen. Niet alleen privé, maar ook op en in je werk. Of het nou om een jas gaat of om het werk dat je elke dag doet: houd jezelf niet klein.

Dus ja, nu loop ik gelukzalig door een wat somber bos, of als de zon schijnt. Ik ben happy omdat ik zo’n lekkere warme en vrolijke rode jas heb. 

Na afloop ga ik net zo vrolijk aan het werk. Want ook daar heb ik inmiddels de keuzes gemaakt die mij gelukkig maken. En mijn klanten worden er ook nog eens blij van.  

#lef#opvallen#kenjezelf#trouw#beweging#persoonlijkegroei#uitdaging#glimlach

Deel dit verhaal: