Happy green monday!

Blue Monday? Maar ik voel me heel goed?!

Dat is mijn eerste reactie bij het horen van deze term. Bijna alsof ik me moet afvragen waarom ik wel lekker in mijn vel zit.

Het is immers blue Monday , de dag waarop we ons het minst goed voelen van het hele jaar.
En ik voel me wel gewoon goed. Daar zit ik nota benen vraagtekens bij stellen. Waarom ik me niet slecht voel!!!!

Dat is niet hoe ik met mijn stemming/gevoel wil omgaan. Ik wil uitgaan van wat fijn en leuk is om zo mijn aandacht te richten op het positieve.

Veel liever wil ik me dan afvragen op welke manier ik mijn dag dan wil inrichten. Vandaar dat ik kom met: Happy Green Monday

Green als tegenstelling voor blue, maar ook omdat groen de sleutel is naar je beter voelen.

Misschien ga ik een ochtendwandeling maken, of ik ga kijken of ik de hond op een extra leuke plek kan uitlaten. Of ik bel toch mijn vriendin voor een fietsritje omdat ik haar al een tijdje niet heb gesproken. Kortom het is een term die me op een positieve manier in beweging brengt. En dat gun ik iedereen!

Weet jij hoe je sombere stemming een positieve draai kunt geven, of hoe je een optimistische bui kunt versterken?
Wanneer je eenmaal doorhebt welke manier voor jou daarbij het beste werkt, dan kan het je helpen op zoveel manieren. En niet alleen als je een off day hebt, maar ook als je een happy day hebt. Je maakt m alleen maar extra Green.

Ik merk dat terwijl ik dit schrijf, dat dit niet alleen iets is wat ik nu voor dit blog bedenk, maar het is iets wat ik altijd al toepas. Het je eigen maken van een situatie, je daar bewust van zijn en daar dan een draai aangeven zodat het werkbaar wordt. Zodat het je positieve energie geeft.

Dit is een vandaag ontsprongen zaadje, dat ik volgend jaar in volle bloei aan jullie ga presenteren! Voor nu: op naar nog meer mooie eigenwijze en positieve momenten.

Make your own Happy Green Monday!

Heb jij je blauwe dag ook groen gemaakt? Waar vind jij het groen bij jou in de buurt?

Geschreven door: Ellemieke

28 nov 2021