In beweging blijven

Wat is dat eigenlijk, beweging?

Is dat fysiek je ene voet voor de andere zetten?
Is dat op en neer springen
Is dat een doel stellen en zodra je dat gehaald hebt een nieuw doel stellen?

Voor mij is het een mix van alles. Het is zorgen dat ik elke dag beweeg door met de hond te lopen of met mezelf. Het is ook het opzoeken van rust en soms stilte zodat ik mijn gevoel weer eens kan bevragen. Dat vind ik in de waan van de dag namelijk een behoorlijke uitdaging.

Soms neemt mijn gevoel echter zelf initiatief en verrast ze me. 

Blijkbaar is er dan echt een dieperliggende behoefte die echt aandacht wil. Dat gebeurde vandaag tijdens het boodschappenlijstje maken. Ik heb het lijstje weggelegd en naar haar geluisterd.

Wat had ze me te vertellen? 

Ze wil graag weer gevoed worden met nieuwe informatie over het vak wandelcoachen. Ze is nu al zo lang bezig met ondernemers zaken, wat heel interessant en ook leuk was, maar het mist de voorziening aan de behoefte van kennis over natuur/buiten en wat je daar nog meer kunt doen met coachen. Nadat ze was uitgepraat, was ik weer blij! Ik heb namelijk een boek besteld dat me daarin helemaal tegemoet gaat komen.

En nu merk ik dat ik met een glimlach rondloop

Ik kan mijn aandacht oprecht aan mijn kinderen geven in plaats van ‘het er even bij te doen’. (Het gaat in dit geval om huiswerkbegeleiding) De kids een geduldige mama en ik een goed gevoel: een win-win situatie!
Wanneer heb jij voor het laatst de tijd genomen om naar je gevoel te luisteren? Was het toen een monoloog, of een goed gesprek? Of heb je haar even op de pauze knop gezet en gezegd dat je later bij haar terug komt?

Neem komende week eens de tijd voor een goed gesprek met je gevoel. Het zal je inzichten, energie en plezier opleveren!


Heb een fijne week (en misschien een goed gesprek?)

Geschreven door: Ellemieke

15 februari 2021