Vrijheid

Voor mezelf beginnen was een grote stap. Ook een grote wens, maar nog meer een grote stap.

De eerste maanden stonden vooral in het teken van ontdekken wat erbij komt kijken als je onderneemt. En in het teken van het ontwikkelen van een tof product om jullie te helpen.
Ze zeggen dat ondernemen je vrijheid geeft. Zo heb ik dat de eerste maanden echt niet ervaren.
Maaar, gisteren had ik het door. Wat is ondernemen toch leuk! Ik heb besloten dat ik een steentje bij wil dragen, en ben teststraat medewerker geworden. En dit heb ik lekker met niemand overlegd! (ok, wel met mijn gezin natuurlijk ). En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. 
Door de afwisseling merk ik dat ik me beter kan focussen op mijn eigen bedrijf, en op de andere momenten echt kan genieten van het feit dat ik me alleen maar hoef te richten op de mensen ik mag testen. En als ik dan terugkom na een dag testen en de volgende dag kan ik bellen met een mogelijk nieuwe klant, ik verstuur mails en schrijf een blog…..dat is voor mij vrijheid! 
Een andere vorm van vrijheid voor mij is: mijn man een nieuwe tv voor het gezin laten kopen, zonder me schuldig te voelen dat ik er niet aan mee kan betalen! En toch kan ik straks wel meegenieten van het mooie scherpe beeld.
Dat was een tijd geleden anders. Toen had ik echt het gevoel dat we evenredig moesten bijdragen. Maar dat is nu gewoon totaal niet haalbaar. Wat ook heel logisch is met een startend eigen bedrijf. Maar doordat ik het goed met mijn man heb overlegd, en ook van mezelf heb geaccepteerd dat ik het nu gewoon nog niet kan….dat geeft echt een gevoel van rust, en daarmee vrijheid!
Wat geeft jou het gevoel van vrijheid?

Geschreven door: Ellemieke

11 januari 2021