Goede Voornemens

.... of niet?

31 december 2020, Oud en Nieuw met mijn familie. Om half 12 kwam De Vraag:

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2021? 

We gingen het rondje af. Ik luisterde wel naar de anderen, maar was ondertussen stiekem al over mijn eigen voornemens aan het nadenken. Toen we bij mij kwamen, merkte ik dat ik niet kon kiezen. Er zijn zoveel dingen die ik graag anders wil!
*Afvallen, *EHJ Coaching laten groeien, *meer tijd met gezin, *bewuster leven, *snellere tijd met hardlopen….
Vijf jaar geleden zou ik heel erg mijn best hebben gedaan om al deze voornemens voor elkaar te krijgen. En mijn best bestond dan uit het benoemen van mijn voornemen naar andere mensen, er af en toe over nadenken hoe ik het zou willen, en het vooral heel graag willen. En na een maand was van het merendeel niet veel meer over, het was opgelost in de waan van de dag.
Het enige dat ik er aan over had gehouden was een ontevreden gevoel en negatieve gedachten: “Zie je wel, weer niet gelukt.” “Volgend jaar ga ik het anders doen.”

Wat is het ook eigenlijk, een ‘goed voornemen’?

Het is in feite niet meer dan een wens. Wensen zijn heel belangrijk, net als dromen. Wensen en dromen laten je ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid, maar ze kunnen ook het begin zijn van een stip op de horizon. Van de start van iets dat je heel graag wilt.
Iets dat je zo graag wilt, dat het je tot actie aanzet!

Daar zit ook gelijk het punt dat vaak mist bij de goede voornemens. Het zijn er vaak (te) veel, ze zijn vaak te groot en niet concreet.

Wat helpt dan wel?

• Trek je makkelijke schoenen aan, ga naar buiten. Neem je wensen mee samen met pen en papier.
• Ga wandelen en kies bewust de wens die op dit moment het belangrijkste voor je is
• Pak je pen en papier en ga schrijven. Maak je wens concreet, met kleine stappen. Dit vergroot je kans op succes en positieve ervaringen.
• Deze positieve ervaringen maken dat je zelfvertrouwen groeit en de kans van slagen vergroot wordt.

Deze stappen zijn niet alleen helpend in het laten slagen van je goede voornemens. Ze helpen je ook bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld over
-wel of niet solliciteren naar een andere baan
-wel of niet bij je leidinggevende aangeven dat je het niet naar je zin hebt op je werk
-wel of niet het vaste contract accepteren, terwijl je niet zeker weet of je wel wilt blijven

Mijn goede voornemen voor 2021?

Elke maand in ieder geval 2 blogs schrijven. En een niet concrete (ik kan het toch niet laten): mijn gevoel volgen en erop vertrouwen.

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om te wandelen met je wensen en/of keuzes? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen voor een ‘Walk en Talk’. Dan gaan we een uurtje met elkaar op stap! Je maakt dan kennis met mijn manier van werken en je gaat naar huis met nieuwe inzichten.

Tot slot: DE ALLERBESTE WENSEN voor 2021! Dat ze allemaal maar mogen uitkomen!!

Geschreven door: Ellemieke

4 januari 2021