Je bent je gedachten niet

Ik heb regelmatig een stem in mijn hoofd. Die is heel erg streng op alles wat ik doe. Van opstaan tot het naar bed gaan. Deze stem vindt ook overal iets van. Bijvoorbeeld over mijn blogs. Ik heb haar inmiddels een naam gegeven: tante Tut.

Zelfvertrouwen door het afvoerputje

Mijn hoofd zit vol met ideeën om te delen en bubbelt van de lessen die daarover te leren zijn. Ik begin met schrijven, vertel mijn verhaal en dan ineens…begint tante Tut zich ermee te bemoeien en is alle inspiratie weg. Dit al mijn zesde blog dat ik de afgelopen weken ben gestart. Maar ik ben klaar met tante Tut. Dus dit blog gaat er komen. Vandaag nog!

Twijfel door geen antwoord op mijn eigen gedachten

Ze gaat vragen stellen waarop ik het antwoord niet (direct) heb, maar waarvan ik wel ga twijfelen. Vervolgens ga ik met mezelf in gesprek en weet ik dat zij onzin is. Het zijn mijn gedachten en ik ben mijn gedachten niet. Dat ‘gesprek’ kan af en toe best lang duren.  Soms een dag en soms wel weken. Het hangt ervan af hoe lekker ik in mijn vel zit.

Aandacht voor mijn twijfel

Gelukkig weet ik inmiddels beter hoe ik met haar kan omgaan. Zolang ik haar niet negeer, af en toe wat aandacht geef en dan iets ga doen waar ik blij van word, dan vertrekt ze meestal wel weer. Ook weet ik dat het een teken is dat ik het even rustig aan moet doen. 

Herken jij dit verhaal, of delen ervan? Heb jij ook zo’n tante Tut in je oor tetteren? Sommigen hebben wel een heel Urker mannenkoor. Dat lijkt me nog vermoeiender!

Aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling

Ik had tante Tut nooit zo goed leren kennen als ik niet met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag was gegaan. Dan had ze me nog steeds onzeker gemaakt en had ik de stappen die ik inmiddels durf te maken ook nooit gezet. Zowel op werk- als persoonlijk vlak. Nu ben ik haar soms zelfs bijna dankbaar als ze weer eens haar mond open doet. Dan weet ik hoe laat het is!

Je hoeft het niet alleen te doen

Dit verhaal klinkt heel logisch en simpel, maar ik had het nooit alleen kunnen doen. Ik heb een hele fijne coach gehad en ook tijdens mijn opleiding tot coach heb ik veel over mezelf geleerd. En het is ook nooit echt klaar, want je blijft altijd bijleren. Dan is het wel zo fijn als je basis voor jezelf duidelijk is.

Wil je ook aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, het gesprek met de stem(men) in je hoofd veel efficiënter en korter laten verlopen? Laat het me weten, we kunnen altijd samen een keertje op stap om jouw vragen eens te verkennen.  

Deel dit verhaal: