Ontdekking op kreta

Zij ontdekte op Kreta hoeveel positiever ze is, ik kan een glimlach in de regen in Alphen aan den Rijn niet onderdrukken

Het is inmiddels gaan regenen, dus ik zit nu op een tuinkussen op de grond in de schuur.
Ondertussen ben ik aan het bellen met mijn klant. Zij is tijdens ons gesprek aan het wandelen in de natuur op een Grieks eiland.

Groeien en bloeien

Ik vertel haar dat de zomer een tijd is van bloei en dat de natuur op haar best is: de bladeren zijn op zijn grootst en het is overal heel bloem- en kleurrijk. Ik vraag haar wat bij haar de laatste tijd is gegroeid, wat er bij haar bloeit. 

Bewuste glimlach door eigen inzicht

Ze moet even nadenken en zegt: ”ik ben positief en ik oordeel minder.”
Terwijl ik haar dat hoor zeggen, voel ik gewoon dat ze aan het glimlachen is. En dat ik door haar glimlach, ook moet glimlachen. Ik ben zo trots op haar!
Ik vraag haar wat ze nu voelt in haar lichaam. Ze vertelt dat ze aan het glimlachen is. En dat ze dat eerst niet eens doorhad.

Genieten door bewustwording en dat vasthouden

Dit zijn momenten waar ik zo van kan genieten. Door haar bewust te maken van haar gevoel en dat te kunnen koppelen aan haar eigen woorden veranker je het gevoel. En voor dit gevoel heeft ze heel hard gewerkt.
Ik vraag haar of ze nu een selfie wil maken om haar te helpen herinneren aan haar gevoel en dit moment…Dat gaat haar iets te ver, maar ze heeft wel een mooie boom in de buurt die ze op de foto zet. Dat geeft haar hetzelfde effect.

Door een ‘onderhoudsbeurtje’ nog verder groeien

Deze vrouw heb ik eerder gecoacht en ze is bewust teruggekomen voor een ‘onderhoudsbeurtje’, zoals ze het zelf noemt. Het mooie is dat ze dit zelf heel goed aanvoelt en kan inschatten. De basis is nog steeds sterk maar ze heeft het weer even nodig om herinnerd te worden aan hoe ze in het ‘hier en nu’ kan blijven. En ze wil dat op haar werk het ‘moeten’ eraf gaat.

Zelf aan de slag met je inzichten

Zo’n audio coachwandeling is leuk en werkt ook goed, maar ik ben blij dat we elkaar over 2 weken weer face to face zien. Dat werkt nog net wat prettiger. In die 2 weken ga ik aan de slag met mijn andere klanten en nieuwe projecten. Mijn klant gaat beginnen met haar vakantie en ondertussen ontdekken wat voor haar nu echte ontspanningsmomenten zijn, van die momenten dat je zo’n lekkere glimlach op je gezicht krijgt.

Tot slot

Ik ruim mijn tuinkussen op, stop mijn oortjes in hun hoesje en ga met mijn dochter even lekker de hond uitlaten. Ook met een grote glimlach ook mijn gezicht…

Wat doe jij om leerzame of bewustwordingsmomenten voor jezelf vast te leggen?
Ik maak zelf vaak een foto, of schrijf het op. Laat je reactie achter in de opmerkingen, dan kunnen we elkaar misschien nog op ideeën brengen!

Geschreven door: Ellemieke

28 nov 2021