ik wil een blauw kleed

(En jij een andere functie/baan, misschien, ooit...)

Een mooi blauw kleed, lekker zacht, voor de bank om spelletjes op te doen of lekker naar de tv te kijken, zelfs de hond kan er nog bij. Dat is mijn grote wens, zeker nu het kouder wordt en vroeg donker. Lekker gezellig de houtkachel en kaarsjes aan… in mijn gedachten begint het allemaal met dat zachte blauwe kleed.
Maar dat hebben we nog niet.

En ja, dan gaat het in mijn leven helaas soms net zoals in het jouwe 

Dat wil zeggen: ik doe hetzelfde met dat kleed als jij met je werk, als je nu eigenlijk niet meer echt happy wordt van je baan en eigenlijk best een andere baan zou willen: dan zet ik wel stappen, maar het kopen van dat kleed zelf…

Met manlief ging ik op zondagmiddag op pad voor zo’n mooi blauw kleed 

Eigenlijk zouden we zaterdag al gaan, maar daar kwam van alles tussen, en toen we tijd hadden gingen de winkels al sluiten.
Zondag herkansing. Althans: eerst het to do lijstje en het huiswerk van de kids. Om 15.00 op pad. We hadden zelfs opgemeten hoe groot het kleed moest zijn!
Eerste winkel. Een aardig kleed gezien, lage prijs. Even getwijfeld, misschien toch maar meenemen? We kunnen het tenslotte altijd ruilen. Aan de andere kant kost dat ook weer tijd en moeite en helemaal zeker zijn we er niet van… nee, niet gedaan
Tweede winkel, even zoeken, mooi kleed gevonden! Juiste maat, lekker zacht en mooie kleur. We konden m zo meenemen en mochten m ook ruilen.

We zijn thuis: tafel, hond en kinderen aan de kant 

Het kleed is supermooi! De hond gaat er gelijk op liggen. Alleen… hij is eigenlijk net iets te klein. Wat doen we… Ok we zijn flink. We kunnen nog net terug naar de winkel en ‘m ruilen. Helaas… grotere kleed was niet meer leverbaar en ook niet te bestellen. Een behoorlijke teleurstelling. Wat nu? Het is inmiddels 16.30.

We willen wel heel graag een groot, zacht, blauw kleed….Laat je niet tegenhouden door je gedachten.

Toch nog maar even snel wat winkels af. In deze zoektocht zelfs nog gekeken naar groot, zacht en wit of bruin. We besloten om 16.55 de zoektocht te staken. Ik baalde!!! In de auto afgesproken om dan maar in de avond op internet te zoeken. We weten inmiddels wel wat de goede maat is en welke kleur we echt graag willen.

Dit was 2 weken geleden. 

We hebben nog steeds geen nieuw kleed 

En dat plaatje van die houtkachel en de kaarsjes en zo, dat schuif ik ook nog maar even vooruit.
Moraal van dit verhaal? 

Mijn klanten doen hetzelfde met hun gewenste nieuwe baan

Dit gaat nu toevallig over een nieuw kleed, maar het had net zo goed over jou en jouw twijfel over je functie kunnen gaan:
Je mist iets en gaat op zoek.
Je hebt een wens en die ga je onderzoeken.
Als je het niet precies kunt vinden, ga je mogelijk concessies doen.
Er komen veel emoties voorbij zoals hoop, blijdschap, teleurstelling,

Uiteindelijk lukt het niet op het moment wanneer jij het wilt.

De urgentie is even weg, je behoefte vlakt af….

Totdat het weer zondag namiddag is, buiten regent het en is het koud. Binnen brandt de houtkachel en de kinderen vragen of ze alsjebliiiieeeeft een chipje mogen en een spelletje met elkaar mogen doen... had je nu maar dat grote, zachte, blauwe kleed.

Wil jij jouw blauwe, misschien wel groene kleed op tijd in huis halen?

Als je echt een kleed wilt kopen, dan ben ik niet de go-to-person. Maar wél als het gaat om echte stappen te zetten om je nieuwe functie niet alleen maar te dromen, maar echt te bereiken! Zullen we een afspraak maken en even bellen? 

Geschreven door: Ellemieke

28 nov 2021